De Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) is een onafhankelijke stichting opgericht in 1970. Als onafhankelijke, ongebonden organisatie streeft zij daarbij naar de bescherming van (potentieel) gehinderden en van geluidsgevoelige gebieden. De NSG volgt de Nederlandse politiek, levert waar nodig kritiek en beleidsalternatieven. Als een gemeente onvoldoende prioriteit geeft aan rustig wonen kunnen burgers bij de NSG terecht.
Jaarlijks organiseert de NSG een landelijke conferentie voor mensen die zich beroepshalve bezighouden met ongewenst geluid. Daarnaast organiseert de NSG regelmatig middagbijeenkomsten rond specifieke thema's, workshops over beleidsontwikkeling en naar jaarlijkse gewoonte een Nationale Geluidshinderdag in Nederland, die dit jaar plaatsvindt op 28.03.2018!
Reactie Red de Rust : En wat in Vlaanderen? Hier ligt de overheid niet wakker van geluidshinder! En dit terwijl in de ruime omtrek van de Vlaamse permanente motorcross omlopen het elke dag "Geluidshinderdag" is! Het milieuvergunningsproces rond het HondaPark te Balen/Olmen bewijst dit weer eens: met wetenschappelijke argumenten, eigen studies en gedocumenteerde overlast wordt geen rekening gehouden en een vergunning voor 20-jaar lawaaioverlast wordt alsnog toegekend. Dit omdat de Vlaamse Regering zelf vaststelt dat "er omwille van bovenstaande redenen amper nog draagvlak te vinden is voor extra terreinen voor (geluidsproducerende) motorcross en dat het daarom nagenoeg onmogelijk geworden is om deze nieuwe oefenterreinen te realiseren." (22.12.2017 - TER-CONCEPTNOTA VR 2017 2212 DOC.1454/1TER). Als de milieunormen niet gerespecteerd kunnen worden kan er ook geen vergunning-verlenging van het HondaPark toegekend worden! Hiermee schendt de Vlaamse overheid rond de bestaande omlopen het gelijkheidsbeginsel voor de omwonenden & natuur.
Door het toekennen van langdurige vergunningen voor lawaaisport mist de overheid verder ook de kans om een overschakeling naar elektrische motorsport te stimuleren.